woensdag, oktober 13, 2010

Sydney Markets

Vandaag is het vroeg dag, de wekker gaat om 05.00 uur. Ik word om 05.40 uur opgehaald om naar de Sydney Markets te gaan. We (op foto van links naar rechts Siska, Miranda en Jacqui) maken een tour over de markt onder leiding van topkok Sean Connolly. Hij is een bekende en bekroonde kok in Australie. Ondertussen gaat het werk op de markt gewoon door en moeten we af en toe opzij springen voor een voorheftruck. Onderweg mogen we het één en ander proeven en vertelt Sean hoe hij bepaalde producten in zijn gerechten verwerkt. Je kunt op werkdagen alleen bulk inkopen. Op zaterdag kun je alles ook per bakje, kilo en stuk kopen.



Some Market Facts & Statistics
  • An estimated 2,500,000 tonnes of fresh fruit and vegetables are sold through the Sydney Produce Market and the Sydney Growers Market annually, valued at $3 billion
  • Approximately 1,500 traders operate within the various community markets at Flemington and Haymarket. More than 5,000 people work on site
  • Sydney Markets covers 42 hectare
  • Approximately 120 Wholesalers, 394 Produce Growers, 172 Flower Grower-Sellers and over 160 supporting businesses are located on site at Flemington

 

 

 

2 opmerkingen:

bert zei

dat ziet er lekker uit zeg!! Nog goeie recepten meegekregen?
Kom ze wel proeven overf een poosje.

Linda de Groot zei

Ik denk dat ik elke zaterdag heen zou gaan!
Kan de zwarte markt nog wat van leren!!!